Thursday 21 March 2013

Garda de Mediu Intervine.

Ultima actualizare: 25 Martie 2013

Actualizare: Actiunea Garzii de Mediu Iasi a fost confirmata la data de 25 Martie 2013 de catre Inspectoratul General al Garzii Nationale de Mediu, prin actul 1946/GM/25.03.2013.

In sfârşit, răspuns încurajator din partea Gărzii de Mediu Iasi (971/CJ‑Iasi - 19.03.2013), reacţie la numeroasele plângeri de mai jos.

Pe scurt, comisarii au constatat următoarele:


Şi au dispus:



[Actualizare: Ca reactie la interventia punitiva a Garzii de Mediu in 'proiectul urbanistic' de care domnul Mihai Chirica este responsabil, dumnealui a declarat pentru Ora de Iasi (22 Martie 2013) ca nu este interesat "să numărăm copacii prin spaţiile verzi ale lu cetăţeanu x din nu ştiu ce cartier."  De asemenea, domnul Chirica a adaugat ca "dacă nu vom avea câştig de cauză, această amendă va fi plătită de la bugetul public". 

Domnul Chirica a preferat sa nu comenteze asupra urmatoarelor fapte (vezi un raport detaliat aici):

> incalcarea regimului silvic; 
> incalcarea a numeroase prevederi ale mandatului APM Iasi 5026-8/11/2012, de care 'proiectul' domnului Chirica depinde;
> lipsa unui studiu public -  comunitar, urbanistic si peisagistic - care sa legitimeze 'proiectul';
> esecul primariei in a-si onora obligatia legala de a asigura o suprafata de spatiu verde de minim 20 metri patrati pe cap de locuitor.]



-

Ataşez mai jos actul integral şi îl eliberez fără restricţii în spaţiul public.

Nu sunt însă deloc lămurit în ce măsură comisarii de mediu au constatat/corectat abuzurile legate de aşa zisa 'toaletare' (ciopârţire) a copacilor din restul Iaşiului. Voi insista.







No comments:

Post a Comment